Workshop

„Harta iubirii tale”

(Workshop experiential – 16 martie)

 

Fiorii indragostirii sunt de neinlocuit. Avem nevoie de avantul pe care ni-l ofera pentru a ne indrepta spre profunzimile relatiei pe care o construim.

Insa, ceea ce ne va mentine apoi „pe val” (sau nu), va fi modul in care se vor armoniza aspectele personalitatilor noastre, obiceiurile, comportamentele relationale invatate, valorile si calitatile noastre, stilurile particulare prin care ne manifestam si cautam sa ne implinim nevoile emotionale in doi.

Toate aceste particularitati ale noastre formeaza, pentru fiecare, o configuratie personalizata de repere pe care le folosim, fara sa ne dam seama, atunci cand intram intr-o relatie romantica. Aceasta este harta iubirii pentru noi.

  • Ai invatat ca primesti iubire doar daca incerci mereu sa il salvezi pe celalalt? Iata un tip de reper.
  • Esti convins ca relatia de dragoste este o calatorie fascinanta impreuna? Iata un alt reper.
  • Iti este mai usor sa sugerezi prin comportament ce nevoi ai decat sa te exprimi verbal? Iata un alt tip de reper.
  • Vulnerabilitatea te face sa te simti tensionat, rusinat, neputincios? Iata inca un reper.
  • Esti dispus sa renunti usor la ceea ce te defineste, la autenticitatea ta, pentru a nu pierde prezenta celuilalt? Inca un reper…

Exista multe astfel de repere neconstientizate, construite din concluziile experientelor adunate. Si ele ne ghideaza, din umbra, in interactiunile pe care le avem cu partenerii nostri.

Din pacate, se poate sa nu ne ghideze eficient pentru a trai o iubire implinitoare. De ce?  Fiindca ne conduc spre ceea ce ne este deja familiar. Iar ceea ce ne este familiar nu e intotdeauna pozitiv, sanatos si potrivit pentru realitatea actuala.

De multe ori ne simtim surprinsi, incurcati si neintelesi, cand raspunsul partenerului la ceea ce suntem obisnuiti sa transmitem este cu totul altul decat cel pe care il asteptam. De exemplu, dorim apropiere, dar in loc sa spunem „am nevoie de tine”, devenim certareti, distanti, intruzivi sau critici, dupa schemele de comportament preluate din relatiile noastre timpurii.

De aceea, este foarte important sa devenim in primul rand constienti de indicatorii pe care ii urmam automat in incercarile noastre de a obtine ce ne dorim in relatii.

  • Cum arata siguranta in relatie pentru mine?
  • Cum imi exprim nevoile? Cum incerc sa ma conectez cu celalalt?
  • Ce calitati ma definesc?

Acestea sunt tipuri de intrebari menite sa creasca constientizarea reperelor pe care le folosim in relatii.

De ce avem nevoie de constientizare? Pentru ca, fara sa fim constienti de ceea ce simtim, de ceea ce transmitem si avem nevoie de la partener, vom fi mereu predispusi sa nimerim in relatii nepotrivite, neimplinitoare, chiar toxice, in care nu vom putea beneficia de scopul major si real al unei legaturi de dragoste adevarata: bucuria evolutiei in doi.

Asa ca, te invit sa descoperim impreuna cateva dintre reperele importante de pe harta iubirii tale, printr-o metoda de explorare in profunzime, creativa si suprinzatoare.

Cand? 16 Martie 2018, intre 18:30 – 20:30

Unde? Str. Crisana, nr.18, sector 1, Bucuresti (harta pe site-ul: http://www.acppb.ro/contact.html)

Cat costa? 90 RON

Inscrierea se face pe adresa de e-mail: veronik.cristea@gmail.com sau telefon: 0729397743

Te astept cu drag,

Veronica Cristea, psiholog clinician, consilier psihanalitic, Points of You Coaching practitioner

Publicitate