De ce iubire romantica?

De ce iubirea romantica?

De ce ai citi despre un subiect ce pare mai degraba desprins din romane sau filme „siropoase” ?

De ce ai vrea sa afli mai multe despre iubirea romantica ?

 • Pentru simplu fapt ca a venit momentul sa nu o mai consideram ca un basm frumos, ci sa o apreciem pentru rolul ei important in viata noastra.
 • Antropologia ne spune ca iubirea romantica s-a format, din perioade arhaice, ca un instinct de supravietuire, care ne-a ajutat in perpetuarea speciei, orientandu-ne instinctiv spre gasirea unui partener impreuna cu care sa formam o echipa si sa rezistam astfel mai bine adversitatilor si pericolelor, protejandu-ne reciproc.
 • Iubirea de tip romantic este o necesitate inscrisa in genele noastre, in creierul nostru, avand la baza impulsul natural de a ne indrepta spre cineva semnificativ pentru noi, in scopul de a cauta o apropiere autentica, profunda, si un sentiment de conectare si siguranta – adica, exact acel suport indispensabil, care ne ajuta sa fie mai usor sa ne dezvoltam si sa ne propulsam firesc pe nivele superioare ale existentei noastre.
 • La nivel inconstient, stim ca acest tip de conectare intima este modul cel mai accesibil de a atinge stari extraordinare, de extaz, implinire si energie puternica de a inainta si evolua, de aceea, poate fara sa realizam, suntem intr-o continua cautare a iubirii si acordam o foarte mare importanta, in forul nostru interior, relatiilor de dragoste.
 • Pentru ca, dincolo de caracterul ei aparent fantezist, recunosti foarte usor in interiorul tau, prin toate senzatiile, emotiile si insight-urile pe care le traiesti atunci cand te indragostesti si iubesti simultan cu pasiune, admiratie si profunzime, ca nimic nu se compara cu genul acesta de iubire care ne ofera ceva special si miraculos, o vivacitate aparte ce face ca viata noastra sa capete un sens atragator.
 • Pentru ca e nevoie sa stii ca iubirea aceasta, care iti atrage toata fiinta si te aprinde si te asaza intr-o stare de extaz, mister si neinfricare este reala. Si trebuie sa iti permiti sa te bucuri de ea cat mai mult.

De ce am ales sa vorbesc despre iubirea romantica?

 • Pentru ca, desi aceasta este forma de iubire cea mai dorita si popularizata, ea este, in acelasi timp si cea mai supusa prejudecatilor, ambivalentei si exploatarii, fiind neinteleasa si neprotejata.
 • Pentru ca, a devenit extrem de necesara o educatie despre iubire, despre ce inseamna, cum sa gasim si cum sa sustinem relatiile romantice potrivite pentru noi.

Cu totii visam mai mult sau mai putin in secret la o dragoste „ca in povesti”, si asta nu fiindca ne place noua sa visam in timpul liber, ci pentru ca stim cum ne poate face sa ne simtim o astfel de iubire – mai vii, mai curajosi, mai increzatori si mai fericiti.

Insa, de multe ori, ca urmare a experientelor neplacute sau dureroase ajungem sa renuntam, sa uitam cumva de visul nostru, gandindu-ne ca e nerealist sau ca e prea greu sa il materializam.

 • Am ales sa vorbesc despre iubirea romantica tocmai pentru a-ti reaminti importanta ei si faptul ca o poti trai implinitor, daca alegi sa vrei asta si daca te concentrezi pe ea. Relatia romantica este cea mai importanta relatie din viata ta de adult, trateaz-o ca atare.
 • Am ales sa vorbesc despre iubirea romantica pentru a te ajuta sa descoperi cat de valoros este sa iti pastrezi starea de indragostire si sa iubesti constient, afland ce inseamna o relatie de iubire implinitoare, care sunt etapele ei, provocarile, darurile si modurile in care ii putem prelungi existenta.
 • Am ales sa vorbesc pe acest subiect pentru a aduce in prim plan ceva ce se cunoaste demult, ca, prin felul in care ne atinge si ne reactiveaza dimensiunea intima a fiintei, relatia de iubire romantica are un potential urias de a ne transforma in versiuni mai bune si mai complete ale noastre, ajutandu-ne sa ne manifestam calitatile si sa ne scoatem la suprafata resursele interioare.

Enjoy it, iubeste si lasa-te iubit!

Publicitate