Ce si-ar dori inima ta sa stii despre ea

Inima ta e cea care te anunta atunci cand traiesti in coerenta si alegi conform cu adevarul tau interior, cand actionezi aliniat cu ceea ce gandesti si simti in mod real.

„…Cine priveste in interior se trezeste.” C.G. Jung

Oare ce am putea invata privind spre inima noastra?

In primul rand, cred ca am putea invata sa traim acel paradox idealizat, combinatia de putere si sensibilitate care ne fascineaza pe toti.

Cum? Pentru ca inima noastra il intruchipeaza cel mai armonios, fiind ea insasi, in acelasi timp, puternica si fragila.

Desi se afla intr-un spatiu al corpului ce o protejeaza concret si este formata in principal din tesut muscular – exponent al puterii fizice, ea reactioneaza cu atata sensibilitate la tot ce este impalpabil… Cuvintele, tonurile, imaginile, emotiile ajung, prin fire nevazute, exact in miezul ei, impregnandu-i ritmul cu diferite influente.

Inima ta este o impletire perfecta de masculin si feminin. Bate cu forta si perseverenta, mentinandu-te in viata prin aspectele ei masculine, si iti coordoneaza calatoria existentei prin receptivitatea ei deosebita, specific feminina, preluand cu grija informatii imperceptibile din afara si interiorul tau, pentru a te putea calauzi cu intelepciune. Daca ii permiti.

Inima ta este cea care iti faciliteaza accesul catre centrul fiintei, este poarta catre adevarul tau, catre ceea ce te face pe tine special si unic, dar si asemanator cu ceilalti, la nivelul umanitatii. Prin finetea ei receptiva, ca un organ de simt extrem de sensibil, ea te pune in legatura cu sufletul tau si iti transmite mesajele sale.

Ai auzit probabil expresia „a trai din inima”. Te-ai intrebat vreodata ce ar vrea sa insemne?

Este vorba exact despre aceasta calitate a inimii tale, de a te calauzi soptit, de a te ajuta sa percepi ce se petrece cu adevarat in centrul tau, ca sa te manifesti in acord cu el si sa iti exprimi autenticitatea.

Dar inima ta iti respecta si decizia de a trai ne-acordat cu propriul suflet, te lasa sa ii ignori mesajele, te lasa sa „faci pe durul”, sa o abuzezi cu alegeri care o chinuie, sa o suprasoliciti cu suparari, nesomn, energizante, griji… Dar in loc sa devina mai puternica, asa cum iti doresti, „calind”-o astfel ea doar slabeste, impietrindu-se ca sub o contractie constanta.

Simti cum se strange atunci cand iti este teama, cand te stresezi, cand te grabesti, cand transmiti neadevaruri, cand omul din fata ta iti arunca cuvinte dureroase, cand tanjesti dupa ceva ce iti doresti mult si iti este refuzat, cand esti respins cu brutalitate?

Dar cum o percepi atunci cand iti manifesti generozitatea, cand persoana iubita te priveste cu caldura, cand admiri ceva care iti aduce lacrimi in ochi de duiosie, cand rezonezi profund cu ceea ce citesti, cand simti ca prin activitatea ta contribui la un scop important?

Puterea ei sta in flexibilitate, contractie si dilatare intr-un raport echilibrat, experimentat ca fluiditate. Prin ritmul acesta iti vorbeste. Cand devine prea alert sau prea stins, dureros, dereglat sau „cu hopuri” opreste-te si asculta. Si repara sau ajusteaza ce e nevoie.

Inima ta e cea care te anunta atunci cand traiesti in coerenta si alegi conform cu adevarul tau interior, cand actionezi aliniat cu ceea ce gandesti si simti in mod real. Tot inima ta e cea care iti da primele semnale cand apar neconcordante intre ceea ce spui si simti sau cand incerci sa te fortezi in alta directie decat cea pe care o consideri potrivita.

Inima ta te sprijina sa traiesti cat mai autentic.

Si conectat. Cu tine insuti si cu cei din jur.

Inima ta este atinsa de cuvintele pe care le primesti, dar si de cele pe care le formulezi, este tulburata de gesturile celorlalti fata de tine, dar si de atitudinile tale fata de ceilalti.

Inima ta se afla sub presiune, atunci cand nu comunici ceea ce te apasa, si se destinde usurata atunci cand cineva este prezent si te asculta cu adevarat.

Inima ta stie cand incerci sa accepti lucruri care nu iti fac bine, cand ajungi in situatii in care ti-e teama ca vei fi judecat, cand esti in prezenta unor persoane neplacute, depinde doar de tine ce faci mai departe cu aceste informatii.

Inima ta iti transmite printr-un sentiment de asezare combinata cu bucurie, satisfactia de a se conecta cu o alta inima deschisa.

Indiferent ca esti femeie sau barbat, inima ta este la fel cu a celuilalt, are aceleasi capacitati, functioneaza la fel si te face in primul rand sa fii OM.

Asa ca, inima ta cu siguranta ar vrea sa stii ca are nevoie sa o onorezi, respectand si apreciind umanitatea din tine si din ceilalti.

Inima ta e singura cale de comunicare cu sufletul tau. Invata sa o asculti!

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s