Eșarfa Sonjaline sau povestea singurului accesoriu vestimentar din România cu mesaj relațional

Eșarfa Sonjaline a fost creată pentru a aminti discret oamenilor cât de important este să-și îngrijească relațiile semnificative.

„Decât” o eșarfă? În nici un caz…

Este Eșarfa Sonjaline. Mai mult decat o eșarfa. O poveste de eșarfă. O metaforă relațională ce se adresează întregii tale ființe. Pentru că trezește în tine senzații, emoții și sensuri. Și nu e întâmplător. Ea poartă cu sine o altfel de istorie decât cea a designului obișnuit de produs. Nu e doar un simplu accesoriu vestimentar de calitate. Deși oricine poate să se rezume și doar la plăcerea estetică pe care o stimulează.

*

Cum s-a născut ideea eșarfei și ce aduce ea diferit?

Uite ce am descoperit ascultând-o pe Carmen, creatoarea brandului Sonjaline:

Eșarfa semnată Sonjaline este singurul accesoriu vestimentar din România și poate din lume descins nu din poveste, ci dintr-o metodă de comunicare, metoda E.S.P.E.R.E. , inventată de psihosociologul francez Jacques Salomé.

Când mi-am dat seama de modul în care eșarfa a fost investită de la început cu rolul de a purta mesaje relaționale, nu m-a surprins. Mi-am explicat trăirile pe care le aveam în fața mătăsii cu imagini imprimate digital. Fiecare desen, fiecare culoare îmi vorbea într-un mod tulburător. Ca și cum s-ar fi adresat direct inimii mele. Cu una dintre eșarfe în față, cu un nume semnificativ-“Deeply moved”- mi-am luat un răgaz să meditez la ceea ce auzeam. Și să mă întreb: Ce căutăm în relațiile noastre? Poate o stare… emoții…trup și suflet care să palpite într-un anume fel. Si cum recunoaștem tonalitatea de fond a relațiilor noastre? Tot dupa stări… după cum le trăim, după meleagurile lăuntrice pe care le ating în noi. După modul în care parcă trezesc la viață aspecte despre care nici nu am fi crezut că există.

Și dacă ai avea o modalitate prin care să cristalizezi într-o forma vizibilă relațiile tale în multiplele lor fațetări? Adică relația cu tine, relația cu iubitul/a, cu prietenele, cu mama, prin extensie cu rudele sau relațiile profesionale?

Iată că această posibilitate există. Este eșarfa Sonjaline.

De altfel, în metoda E.S.P.E.R.E, relația este simbolizată de o eșarfă. Adică eșarfa este un adevărat instrument prin care oamenii să aibă ocazia să vadă în ce mod contribuie la crearea dinamicilor lor relaționale. Carmen mi-a spus că pentru prima oară ideea realizării unei eșarfe personalizate i-a venit în momentul în care, în timpul formării în această metodă de comunicare, căuta o eșarfă care să reprezinte relația ei de cuplu. Și, la vremea respectivă, în 2008, nu a găsit, prin periplurile ei urbane, nici un accesoriu despre care să poată spune că ar putea să redea, cât de cât, relația. A ales totuși o eșarfă de mătase în tonuri pastelate cu mărgele mici cusute manual. O formă de compromis, spune ea. Din fericire, pentru că, dacă ar fi găsit ce căuta, nu am fi avut ocazia, poate, să vorbim acum despre povești prin mătase și despre mătase.

Te-ai gândit vreodată că toate relațiile tale poartă câte o semnătura emoționala unică? Că trăirile resimțite cel mai des într-o relație o impregnează cu un parfum al ei, unic și invizibil? Un mix de arome speciale. Pe care un suflet delicat si profund, pasionat de artă și simboluri, precum cel al lui Carmen, a ales să îl transpună în culoare, în nuanțe vizibile, sensibile și purtabile – ca un „manifesto” al bucuriei, pasiunii, al senzualității, misterului și curajului.

Cum ar fi să te simți mereu imersat în culoarea emoțiilor pe care le trăiești în relația ta de dragoste, de exemplu? Pentru că eșarfa Sonjaline a fost creată pentru a aminti discret oamenilor cât de important este să-și îngrijească relațiile semnificative.

Prin formarea în E.S.P.E.R.E Carmen a descoperit și curajul de a-și asuma latura artistică, de a-și învinge inhibițiile despre care spune râzând că încă mai stăvileau creativitatea. De pictat, a pictat de când se știe, însă în salturi, în etape, cu întreruperi de mai mică sau mai mare durată. Cum baza tuturor relațiilor este relația cu sine, a fost esențial ca mai întâi să se redescopere și, mai ales, să poată să delimiteze ceea ce este semnificativ pentru ea. Prin urmare, Eșarfa Sonjaline este un accesoriu născut și din curajul de a-și asuma aplecarea spre pictură. Pentru că imaginile din eșarfe sunt prelucrări pentru printul digital pe mătase ale unor tablouri din galeria personală. Însă, au urmat câțiva ani buni de hoinăreală imaginativă pe tărâmurile îndepărtate ale căutării unor forme care să conțină ecuația despre care simte Carmen că ar fi expresia unificată a pasiunilor ei: pictură, psihoterapie, literatură. Toți anii de căutări și încercări s-au datorat dorințelor lui Carmen de a crea un produs care să poarte un mesaj puternic, de genul: Dacă primești eșarfa Sonjaline, este implicit faptul că pentru persoana care ți-a dăruit-o este importantă relația cu tine, fie că este vorba despre o relație de prietenie, una de cuplu sau de rudenie, sau una profesională. Sau, de ce nu? Într-o zi îți dai seama cât de importantă este relația cu propria ta feminitate și vrei să-ți amintești că numai de alegerile tale, mai mult sau mai puțin conștiente, depinde ritmul în care înflorești ca femeie. Și atunci alegi o eșarfă pe care să o porți ca pe un „reminder” al iubirii de sine.

Primii pași în asumarea unei imagini de brand…

În 2015 avea să realizeze primul shooting cu eșarfe și actori. Mărturisește că a ales ca focus-ul să fie inițial pe relația de cuplu. Iar Andrei Roșu și Alice Ioana Nicolae sunt deosebit de expresivi. Este și motivul pentru care și-a dorit actori pentru ședințele photo, pentru capacitatea lor de a intra cât mai bine în rol, de a trăi rolul, de a transmite emoții.

Cel de-al doilea shooting, cu eșarfele supradimensionate realizate în Anglia, la aceeași imprimerie la care își realizează și Mary Katranzou colecțiile, a fost dedicat relației cu feminitatea. Relația femeii moderne cu propria ei feminitate este un subiect despre care se pot scrie romane.

În seara ce a urmat sporovăielii amicale cu Carmen la o ceașcă de cafea, nerăbdătoare, am încercat în joacă un exercițiu de simțire și imaginație, care mi-a apărut spontan în minte. M-am relaxat, am închis ochii și am început să mă gândesc, pe rând, la relațiile importante din viața mea, întrebându-mă ce culori ar putea sa aibă fiecare. Spre surprinderea mea, flash-uri de combinații cromatice au răsarit brusc parcă de nicăieri, oferindu-mi răspunsuri vii și neașteptate. Atunci mi-am dat seama că, intuitiv, ghidată de sensibilitatea ei artistică deosebită, Carmen a înfaptuit un fel de minune și a oferit o viață vizibilă emoțiilor nevăzute. Ca un instantaneu ce capturează limpede cel mai intens moment al unei experiențe.

Poate nu te-ai gândit niciodată în felul acesta la relațiile tale și nici nu ai fi crezut ca pot fi „fotografiate” pentru a le purta esența cu tine, pe tine.

Însă, relația cu propriul sine sau relația cu persoana cea mai importantă din viața ta, relația infuzată de culorile care îți fac ființa să vibreze de plăcere devine acum palpabilă, prin măiestria unui artist ce se mișcă cu grație prin spațiile interioare, aducând la lumină trăiri nerostite: Alexandrina Carmen Ene.

În acest context, misiunea ta devine simplă, de a alege eșarfa ce rezonează cu tine, cea pe care o simți ca pe o declarație de iubire, șoptită în culori, la urechea sufletului tău.

Recapitulând, Eșarfa Sonjaline = poveste de mătase a unui vis cu și despre relații armonioase.

 

Publicitate

Un gând despre „Eșarfa Sonjaline sau povestea singurului accesoriu vestimentar din România cu mesaj relațional

  1. Da, este foarte adevarat! Mereu am asociat emotiile cu elemente senzoriale, culori si sunete. De fapt totul este vibratie in univers, deci nu e de mirare. Asa se explica, probabil, de ce ne place sau nu ne place o melodie sau un tablou, o esarfa, o fotografie…au aceeasi vibratie cu emotiile noastre… iubirea este tot vibratie in esenta ei.
    Felicitari Carmen!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s