Ce ne aduce intimitatea in relatia de iubire?

Intimitatea amplifica experientele pozitive ale ambilor parteneri printr-un fel de mecanism automat, care se declanseaza natural atunci cand avem cu cine sa impartasim bucuriile pe care le traim.

Am ales o poza pe care am simtit-o foarte sugestiva. Ce vezi cand privesti aceasta imagine? Oameni cuminti asteptand sa traverseze, timp de ploaie, umbrele… De fapt, oameni protejati de umbrele. Si doi indragostiti care se strang in brate… Simti si tu ca ceea ce traiesc ei prin aceasta imbratisare e „umbrela” lor? Simti si tu ca protectia asta le este suficienta? O recunosti? Ti-o reamintesti?

Apropiere, legatura, conexiune, iubire… intimitate. Despre asta este intimitatea, despre legatura care te protejeaza, despre conexiunea profunda si sensibila care iti ofera siguranta. Despre sentimentul acela pe care il traiesti in „Jocul increderii”, atunci cand te lasi sa cazi pe spate, cu emotia, dar si cu certitudinea ca celalalt va fi acolo, sa te prinda.

Tu si eu ne dezvelim sufletele si le lasam sa se atinga, sa se intrepatrunda, sa se descopere si sa se infloreasca reciproc.

Despre asta e intimitatea. Un amestec  miraculos de fizic si metafizic, pe care il stim de undeva, il recunoastem cand il traim si il cautam mereu, ca o implinire superioara a existentei noastre.

Intimitatea este o nevoie adanc inradacinata in fiinta fiecaruia dintre noi.

Nu ii putem rezista si nu o putem nega. Decat temporar si cu eforturi inutile, de care probabil nici nu ne dam seama. Caci, predispozitia noastra naturala este sa ne apropiem, sa cautam conectarea, sa cautam acel „sanctuar” de siguranta in celalalt.

De ce este atat de importanta securitatea pe care ea ne-o ofera?

Intimitatea impartasita cu un cineva iti aduce acel sentiment de relaxare, ca te poti deschide in siguranta si nu mai trebuie sa te feresti, sa te aperi.

Si ce se intampla cand nu mai esti concentrat mereu pe protectie, pe cat de eficiente sunt defensele tale?

Incepi sa te detensionezi, sa cresti, sa inaintezi, sa explorezi, sa te dezvolti, sa creezi, sa te transformi, sa te manifesti… Si nu oricum, ci cu incredere, curaj si curiozitate.

A te arata vulnerabil si fara masti in fata cuiva care iti onoreaza si iti respecta deschiderea si delicatetea te face, de fapt, mai puternic, mult mai puternic decat crezi ca esti atunci cand iti construiesti fortarete, iti antrenezi capacitatile de lupta si te proclami total independent si autosuficient.

Ai observat ca oamenii cu adevarat indragostiti nu prea sunt agresivi, nu simt nevoia sa fie defensivi?

Atentia lor devine atrasa in mod firesc de spatiul lor launtric de intalnire, unde se activeaza alt gen de „aparari”: spirituale – iubirea, increderea, entuziasmul si siguranta.

Intimitatea amplifica experientele pozitive ale ambilor parteneri printr-un fel de mecanism automat, care se declanseaza natural atunci cand avem cu cine sa impartasim bucuriile pe care le traim.

Intimitatea ne aduce mult mai mult decat 1+1=2, dar, desigur, stii deja asta in adancul tau si probabil negociezi deseori cu tentatia impartasirii vulnerabilitatii tale.

Iti doresc sa gasesti cineva-ul potrivit care sa o primeasca si sa o pretuiasca ♥

foto: Points of You

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s