La ce ajuta sa citesti despre iubire?

Expectanta fata de ceva anume poate deveni un catalizator care sa materializeze mai repede experienta respectiva.

Unul dintre „secretele” de a reusi sa traiesti experiente implinitoare, care sa te bucure, este acela de a atinge frecvent si a mentine in interiorul tau o stare de deschidere si de orientare increzatoare catre acest tip dorit de experiente.

Da, totul pare sa se rezume la stare.

Caci, indiferent ce teluri atingem si in ce situatii ne aflam, cel mai important aspect al experientei ramane, de fapt, trairea afectiva.

Vrem sa avem succes profesional, vrem sa ne intelegem bine cu partenerul, vrem sa calatorim in locuri care ni se par interesante –  acestea nu sunt doar niste scopuri concrete, „puncte” pe harta vietii noastre pe care vrem sa le bifam, ci valoarea lor consta in traire, cautam in toate simtirea, sa ne simtim cumva.

Iti doresti o iubire care sa fie in acelasi timp pasionala si tandra, plina de afectiune si stimulanta, aventuroasa si stabila, inaltatoare, profunda si jucausa?

Inseamna ca stii exact, la nivel emotional (desi probabil nu foarte constient) cum anume se simte combinatia de senzatii pe care o cauti. Iar combinatia asta devine un reper pentru gasirea unei relatii satisfacatoare.

Cum altfel ai gasi-o daca nu o astepti, daca nu stii ce astepti? Cum altfel ai reusi sa o distingi?

Cu cat iti constientizezi si iti accepti mai mult dorinta de a te afla intr-o astfel de relatie de dragoste, incorporand in tine suita ei de sentimente specifice, cu atat mai mult iti permiti sa te orientezi in directia potrivita pentru a o descoperi.

Expectanta fata de ceva anume poate deveni un catalizator care sa materializeze mai repede experienta respectiva.

Depinde spre ce alegi sa te indrepti.

Pentru ca iubirea romantica este traita in special dintr-un spatiu interior profund, tot ceea ce facem si are legatura cu aceasta zona de intimitate, autenticitate si sensibilitate ne poate ajuta sa mentinem inauntrul nostru o atmosfera propice iubirii si sa fim deschisi sa intalnim pe cineva potrivit, impreuna cu care sa o amplificam.

Daca vom incerca sa privim muzica si literatura de dragoste, contextele romantice, dar si introspectia, reveria, contemplarea a ceva frumos, ca modalitati pe care ne putem sprijini pentru a crea acea ambianta favorabila conexiunii cu propriul nostru centru sensibil, cu propria intimitate, in primul rand, atunci sunt mai mari sansele sa gasim pe cineva cu care sa ne simtim confortabil sa impartasim aceasta intimitate si sa traim la un nivel de profunzime relatia de iubire.

Atentia noastra este cea care, in general, „da tonul” derularii situatiilor intr-un anumit sens. Iar experientele sunt conturate de credintele noastre.

„Daca vrei sa gasesti un motiv pentru a renunta, il vei gasi…

Daca vrei sa gasesti un motiv pentru a continua, il vei gasi…

Daca vrei sa gasesti un motiv pentru a crede ca va urma ceva mai bun, il vei gasi…

Daca vrei sa gasesti un motiv pentru a-ti asuma un risc, il vei gasi…

Daca vrei sa gasesti un motiv pentru a fi suparat, il vei gasi…

Daca vrei sa gasesti un motiv pentru a te inveseli, il vei gasi…” –  Geoff Welch

De aceea, sa citesti si sa te lasi inspirat de carti, articole, filme, creatii ce onoreaza si pun in valoare iubirea romantica, te poate plasa intr-o dimensiune favorabila dragostei si te poate incuraja sa ai incredere si sa iti reamintesti ceea ce stii de fapt – ca o astfel de iubire e posibila, caci ii simti deja gustul in interiorul tau si ii cunosti cumva, prin mijloace neidentificabile, puterea, bucuria si sentimentul de implinire extatica pe care ti le poate aduce. Iar in cazul in care deja te afli intr-o relatie, te poate ajuta sa te reconectezi sau sa iti pastrezi conectarea cu partenerul tau.

Tot ceea ce facem, oarecum instinctiv, cand suntem indragostiti, faptul ca ne gandim la persoana iubita, ca rememoram sau ne imaginam momente de intimitate si romantism cu ea, ca anticipam urmatoarele intalniri impreuna, ne ajuta sa ne pastram in acea atmosfera de conectare pasionala specifica iubirii romantice, chiar si atunci cand nu ne aflam efectiv in prezenta partenerului.

In felul acesta natural, bazat pe atentie, deschidere si imaginatie putem mentine si prelungi starea de indragostire si conexiunea intima in cuplu.

foto: FWallpapers.com

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s