Universul in doi… al iubirii

Nici o relatie pe care o avem nu va semana cu alta, caci fiecare alaturare genereaza un spatiu diferit, un stil diferit, o atmosfera diferita.

Stii sentimentul acela de complicitate cu persoana iubita, ca si cand impartiti ceva ce doar voi doi stiti?

De fapt, chiar impartiti. Un intreg univers.

Un univers particular, ce aduce sentimentul reconfortant ca apartinem unui loc al nostru care nu seama cu un altul si care, chiar daca nu este vizibil si concret, ne face sa ne simtim mereu primiti si in siguranta.

Relatia de iubire ne ofera, de cele mai multe ori, implinirea acestei nevoi esentiale – de a impartasi un univers secret impreuna cu cineva special, ca un fel de refugiu pentru doi in fata greutatilor cotidiene.

Acest spatiu deosebit pe care il impartim cu partenerul de cuplu se formeaza firesc din rezonantele ce apar intre afinitatile si complementaritatile noastre, armonizate intr-un mod unic si generand o melodie specifica doar noua.

Privirile, gesturile, semnalele mici, glumele pe care doar noi doi le intelegem, ne consolideaza intimitatea si devin semnatura cuplului nostru.

Noua lume pe care o construim in acest fel nu este doar o simpla alaturare a celor doua universuri care ne reprezinta pe noi, ca persoane individuale, ci este rezultatul unei combinatii irepetabile.

De aceea, nici o relatie pe care o avem nu va semana cu alta, caci fiecare alaturare genereaza un spatiu diferit, un stil diferit, o atmosfera diferita.

Calitatea emotionala a ambiantei ce se dezvolta intre noi este cea la care ne raportam atunci cand ne amintim si ne analizam relatiile – trecute sau prezente. Dupa felul in care ne fac sau ne faceau sa ne simtim, putem sa ne dam seama despre ce ar fi specific fiecareia dintre aceste legaturi.

De aceea, „lucrul” pe care il vom cauta mereu, prin conectarea cu cineva, va fi intotdeauna o stare. Dar nu una oarecare, ci acea stare particulara compusa intr-un mod cat mai armonios din senzatiile de expansiune, coerenta, vitalitate, onestitate si siguranta.

Atunci cand ne indragostim, incepem sa lucram impreuna pentru a ne construi universul comun, care sa ne reprezinte si sa ne satisfaca pe amandoi in acelasi timp. Daca el va evolua si se va imbogati sau va stagna si se va destrama, depinde doar de felul in care deja exista sau se poate dezvolta o armonizare intre personalitatile noastre.

Nevoia de a imparti un astfel de spatiu este mereu  prezenta in interiorul nostru si ne ghideaza, fie sa formam un alt univers impreuna cu altcineva mai potrivit pentru noi, fie sa ne implicam mai mult in consolidarea celui in care ne aflam.

Si chiar daca universul acesta este bazat pe o impartasire a bucuriei de a fi sau reprezinta mai degraba un adapost impotriva durerii si a circumstantelor exterioare deranjante, un fel de „noi impotriva altora”, locul acesta unic devine extrem de important pentru ambii parteneri, fiind simultan un sistem de suport emotional care ne sustine si ne incurajeaza dezvoltarea proprie, o sursa de hrana si energie care ne ajuta sa ne refacem fortele, un templu primitor care ne ofera protectie.

Iar daca relatia de iubire este una reusita si implinitoare, spatiul creat intre cei doi ramane ca o unica certitudine, ca singurul lucru real si valid in mijlocul haosului si ambiguitatii inconjuratoare, un loc miraculos de regasire si adapare.

foto: youtube.com

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s