Romantic?

A fi romantic inseamna sa tratezi mereu iubitul/iubita si relatia dintre voi cu o foarte mare atentie, si sa subliniezi prin comportament constant aceasta atentie.

Pentru multi oameni sa fii romantic suna prea siropos, copilaresc, demodat sau superficial. Dar asta se intampla din cauza ca interpretam a fi romantic dupa un set de comportamente conventionale, care ne dorim sa ateste calitatea de vesnic indragostiti, in ciuda stadiului real in care se afla relatia de cuplu.

A oferi flori, cadouri, cine romantice atunci cand, de fapt, abia te intelegi cu partenerul, atunci cand vrei mai degraba sa il imbunezi pentru a-ti mai asigura inca un pic acel aparent confort sau cand ti se pare ca e important sa arati lumii ca stii sa iti tratezi jumatatea, nu are nimic de-a face cu romantismul autentic.

Iar a coplesi cu astfel de gesturi si a va da intalniri in atmosfera romantica a unui restaurant sau a altui loc poetic, cu speranta ca se va intampla ceva miraculos care sa repare sau sa ofere un suflu nou relatiei, este doar o iluzie.

Romantismul adevarat nu se naste din ambianta exterioara, ci dintr-o apropiere speciala, din atractia si intimitatea pe care o impartasesti cu celalalt.

A fi romantic nu este despre gesturi superficiale, ci este despre starea de bine pe care o traiesti alaturi de partener, si pe care simti nevoia sa o exprimi.

A fi romantic inseamna sa tratezi mereu iubitul/iubita si relatia dintre voi cu o foarte mare atentie, si sa subliniezi constant prin comportament aceasta atentie.

Dar ce are de-a face romantismul cu atentia?

In primul rand, sa fii atent, in acest context, arata calitatea de a fi constient implicat in legatura pe care o ai cu altcineva. Iar o relatie de iubire implinitoare nu se intampla de la sine, ci are nevoie de un grad mare de implicare din partea fiecaruia.

Apoi, dupa cum se stie, energia urmeaza atentia. Iar energia amplifica insusirile pe care iti fixezi atentia.

Astfel, nu doar tu vezi mai pronuntat trasaturile celuilalt, ci si cel spre care iti orientezi atentia incepe sa si le perceapa mai bine. E ca si cand indrepti o lanterna spre cineva si astfel il distingi mai clar, dar in acelasi timp, sub influenta luminii, isi poate observa si el insusi zonele luminate.

De aceea, atentia pe care si-o impart reciproc doi oameni are capacitatea de a-i face sa scoata la suprafata calitatile mai mult sau mai putin ascunse, asta ajutandu-i sa infloreasca pe amandoi.

Asadar, sa fii romantic presupune mai mult decat o suma de exteriorizari pentru a impresiona sau a reconforta, presupune: o recunoastere a valorii celuilalt.

Tanjim dupa gesturile considerate romantice, pentru ca, de fapt, in adancul nostru dorim sa fim remarcati si considerati speciali de catre partener.

Insa, din pacate, in numeroase cupluri pretuirea reciproca se opreste deseori la atat, la niste momente si comportamente atente, dar disparate, fara continuitate si substanta.

Si multi par sa se multumeasca doar cu asta, crezand ca este suficient, ignorandu-si nevoia reala de conectare constanta si intima, esentiala unei relatii de iubire profunda.

Insa, pe undeva, la nivel inconstient, ramane totusi o asteptare, o asteptare de „mai mult”, pe care gesturile frumoase, dar rare, nu o pot satisface, dar care ofera o promisiune si o degustare a ceea ce ar putea fi…

Nu trebuie sa ne chinuim sa fim romantici, imprumutand stilul si ritmul altora de manifestare, insa, ne putem stradui sa fim mai constienti in relatie, sa nu fugim de intimitate si angajament, sa ne dezvoltam atentia fata de celalalt fiind curiosi sa il descoperim, caci, a fi romantic cu adevarat nu este decat efectul natural al starii de bucurie si exaltare pe care o traim atunci cand iubim cu deschidere totala, pasiune si implicare emotionala.

foto: az616578.vo.msecnd.net

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s